Meny

Receipts skal heldigitalisere kvitteringer

Snart kan kvitteringen som du kjenner den være historie! Connect BANs siste investering har et mål om å gjøre hverdagen din enklere, og grønnere.

Forestill deg en hverdag hvor du slipper å tenke på kvitteringer. Uten at du løfter en finger, hentes kvitteringen for forretningsmiddagen direkte fra restaurantens kassasystem og heftes til riktig transaksjon i ditt økonomisystem.

Fintech-selskapet Receipts har utviklet teknologi som identifiserer og håndterer digitale kvitteringer på vegne av kortbrukeren. Deres tjeneste automatiserer bilagsflyten av kvitteringer mellom utsalgsstedet og ditt økonomisystem.

Store ambisjoner

Investorer fra Connect BAN gikk nylig inn i Receipts. Marcus Andreas Olsen er en av dem. Han er full av lovord om sin nye investering:

Receipts har laget en løsning som forenkler hverdagen til flere parter. De er et mellomparti mellom kassasystemet, kontoret og kunden. Receipts gjør at ting flyter. Dette betyr også at papirbehovet er borte. En vinn-vinn-situasjon for alle involverte!

Kent Olav Ferstad er gründer og CEO i Receipts. Han forteller oss om store ambisjoner, og sammenligner markedssituasjonen med den digitale lommeboka. Han viser til et eksempel på en kjempesuksess i nyere tid, nemlig Vipps.

Om 3-5 år ønsker vi å være den universelle løsningen alle i Norge bruker.

Kent Olav Ferstad, CEO og gründer i Receipts

Ferstad tenker også at det skandinaviske og nord-europeiske markedet er nærliggende. Her er både den teknologiske infrastrukturen kompatibel, og kulturen ligger til rette for at Receipts’ løsning skal kunne brukes.

En ny æra

Kvitteringer koster årlig norsk næringsliv inntil svimlende 10 milliarder norske kroner. Digitalisering av kvitteringen slik vi kjenner den i dag, vil ikke bare spare kloden for milliarder av trær som må brukes til papir, men det sparer også tid:

Bærekraftsaspektet er spesielt viktig for oss. Receipts vil ikke bare minske etterspørselen på papir. Det vil også spare folk for masse tid, eksempelvis når det kommer til skriving av reiseregninger. Det gir med andre ord store fordeler på flere fronter som bærekraft, tidsbruk, samfunnskostnad og klima. Rett og slett en ny æra, som kommer forbrukeren og samfunnet til gode.

 

Ferstad forteller at de har kommet så langt at de nå starter et fullskala utviklingsløp sammen med Noria og sine industrielle samarbeidspartnere. Blant samarbeidspartnerne finner vi: Verifone, Susoft, Uni Micro, Sparebanken Vest, Tripletex, Best Value, Bankaxept og mange flere.

Løsningen skal lanseres mot bedriftsmarkedet og bedriftskort i første omgang, med det formål om å sikre infrastruktur og rigge selskapet med hensyn til GDPR og complaince aspekter.

Kent Olav Ferstad, CEO og gründer i Receipts

Stress-test gjennom Connect BAN

Olsen er ikke i tvil om at Ferstad og Receipts har det som skal til for å lykkes:

Kent har en helt spesiell «drive». Han har full kontroll på faget og har bygd dette opp fra grunnen av. Han har sett et behov som han har klart å formidle ut til de andre aktørene som er med på reisen hans. Kent har en egen evne til å navigere og ta imot gode innspill. Det gjør at vi som investorer blir enda tryggere på investeringen.

Ferstad er også svært takknemlig for å ha Connect BAN med på laget, og forteller at det har bidratt med kompetanse, nettverk og engasjement. Han fremhever viktigheten av at Connect BAN-investorene er nøkkelpersoner med innflytelse og nettverk:

Connect BAN var en viktig «stress-test». Investorene stilte mange kritiske spørsmål, og lot Receipts gå gjennom en Q&A (spørsmål & svar), der vi måtte fremskaffe svar på en del problemstillinger og spørsmål som tidligere ikke var besvart. Dette var i seg selv svært nyttig og krevende. Vi har ikke helt avdekket den fulle verdien av Connect BAN-investorene enda, men for oss betyr det mye å ha med seg mennesker som er engasjerte, fremoverlente og er bidragsytere.